середу, 4 лютого 2015 р.

У Львові відбудеться Музично-поетичний перформанс «Антонич удома»

У Львівському Театрі ім. Марії Заньковецької 1-го березня відбудеться Музично-поетичний перформанс «Антонич удома». Вистава поєднає дивовижний тембр голосу Юрія Андруховича, унікальний вокал Уляни Горбачевської, несамовитий контрабас Марка Токара, експериментальний звук музичного супроводу мультиінструменталістів Ришарда Лятецького та Барта Палиґи – про це розповіли в компанії «Дік-Арт», яка є організатором заходу.
Знимка sofiynist.dgtu.donetsk.ua

Антонич удома - це спроба відтворення поетичних світів Антонича перш усього декламаційними та музичними засобами. Діапазон звукових і мелодичних пошуків максимально широкий – від традиційного лемківського фольку до построкової психоделії.
«Уляна Горбачевська, Марк Токар, Барт Палиґа і Ришард Лятецький – за яких іще обставин я міг би мріяти про спільні дії з настільки талановитими особистостями? Дякую Антоничу за те, що звів», - зазначив Юрій Андрухович. - Антонич є одним із найважливіших та найзагадковіших українських поетів минулого сторіччя. Сьогодні ми називали б його культовим, але це окреслення все одно не вичерпало б його цілком особливої постаті. Життя Антонича було недовге й обірвалося у 27 років, але можливо, саме завдяки цій обставині він був і залишається таким близьким для молоді, чимось на зразок львівського Джима Морісона 1930-х років»,- додав Андрухович.
Крім оригінальних поезій Антонича, що деякі з них виконуються в нових, підготовлених спеціально для цього проекту польських перекладах, буде й кілька уривків з роману Андруховича «Дванадцять обручів» - фрагменти містифікованої біографії поета.
Як зазначили організатори, Музично-поетичний перформанс складатиметься із трьох частин: дитинство, Лемківщина, Новиця; Львів як сюрреалістичний мегаполіс; вічність і космічний «дім за зорею».

Немає коментарів:

Дописати коментар