пʼятницю, 27 лютого 2015 р.

Олександр Божик відкриє львів’янам інструментальну музику Волоидимира Івасюка

3 березня на сцені Львівської Опери о 17.30 та 19.30 відбудеться «Проект Івасюк. Перезавантаження. Пісні відомого українського композитора Володимира Івасюка прозвучать по-новому з елементами джазу та електроніки, музичні експерименти доповнять сценографією та медіа артом. Уперше на Проекті виконають інструментальні твори Івасюка, про це повідомили організатори під час відкритої репетиції – про це мені розповілаPR-менеджер компанії Дік-Арт Зоряна Владика.
Знимка razommedia.com

Мало хто знає, що Володимир Івасюк окрім пісень написав 53 інструментальні твори. Серед них є як великі оркестрові твори, так і мініатюрні на 20—30 секунд.

«Мені вдалося розшукати декілька тактів Івасюка, коротких, але дуже шалених. У нас буде презентація цих творів, одна із них коломийка Івасюка. Ми взяли декілька тактів і «роздмухали» у 3-4 хвилинний твір. Ми станемо першими в Україні, хто відтворить ці твори у Львівській опері», - розповів Олександр Божик.
На Проекті віртуоз виконає 4 інструментальні твори Володимира Івасюка, деякі з них буде відтворено в оригіналі, а частину скрипаль виконає у сучасній інтерпретації.
«Проект Івасюк. Перезавантаження» стане своєрідним творчим майданчиком, на якому експериментуватимуть. У Проекті візьмуть участь Піккардійська терція, Оксана Муха, Олександр Божик, Брія Блессінг, джаз-гурт ShockolaD, MANU. Артисти презентують глядачам нового Івасюка у сучасному виконанні.

Немає коментарів:

Дописати коментар