понеділок, 16 лютого 2015 р.

Двоколісним по Львову

Амстердам цілком обгрунтовано вважають столицею велосипедистів. Близько 60 відсотків його жителів пересуваються на велосипедах. Звичайно, там створені всі умови для людей, котрі вибирають такий спосіб пересування. Та не всі можуть дозволити собі таку розкіш --відвідати це місто, щоб лише насолодитись їздою на велосипеді. Але це не привід засмучуватись!
Знимка stud-times.com.ua

Є інша чудова пропозиція, де можна з комфортом покататись на ровері. Це Львів – лідер України у розвитку веломережі. Останнім часом місто активно розвивається. Зокрема, місцева влада створює нову велоінфраструктуру. Довжина велосмуг в місті становить вже 40 кілометрів, а до 2020 року планують добудувати ще майже 230 кілометрів. Але варто зауважити, що Львів приваблює не тільки протяжністю, але і якістю велосмуг та їх різноманітністю: будують велосмуги та контрсмуги (рух велосипедів проти руху машин). Для комфортного перетину дороги створюють велопереїзди. Коло багатьох закладів харчування, сфери послуг та університетів встановлюються велостійки, щоб можна було залишити велосипед. Або ж створюють спеціальні каси, які обслуговують двоколісних клієнтів.
Для тих, хто не має власного ровера, у Львові вже працюють пункти велопрокату, де за невелику плату можна взяти в оренду велосипед. Пропонують не тільки стандартні двоколісні одномісні велосипеди, але й дитячі, або ж зі спеціальним дитячим кріселком, а для пар -- двомісні ровери. Також німецька компанія Nextbike планує відкрити у Львові 50 автоматизованих пунктів велопрокату. Вони зроблять пересування велосипедом найшвидшим та найпростішим способом не тільки для львівян, але і для туристів.
Для тих, хто погано орієнтується в місті або ж навіть вперше відвідує його, у Львові встановлено спеціальні карти, на котрих позначені головні архітектурні пам’ятки, назви вулиць, площ, та необхідні для туриста заклади: кафе, готелі і великі торговельні центри. Крім карт, на стендах зображено спеціальні QR-коди, в котрих прихована не тільки сама карта, але і інформація про позначені на ній об’єкти. Завдяки цьому, навіть від’їхавши від карти, можна знову на неї подивитись, ця функція не дасть вам загубитись у невідомому місті.
Ще одна вагома причина відвідати Львів -- це його архітектурні споруди. Безліч старовинних будівель з рідкісною ліпниною, чи скульптурами, пам’ятники видатним особам та фонтани.. Протягом поїздки можна насолоджуватись цією красою, а потім навідатись у один із парків та поринути у лоно природи і спокою.
Львів -- це чудовий варіант для тих, хто любить пересуватись велосипедом. У Львові можна не тільки з комфортом відпочити, але і отримати естетичну насолоду, споглядаючи дивовижну архітектурну та природну красу.
Аня Прончатова

Немає коментарів:

Дописати коментар