вівторок, 10 лютого 2015 р.

У день святого Валентина в органному залі звучатиме Шопен та Барвінський

14 лютого у Будинку органної та камерної музики відбудеться унікальний концерт польсько-українського дуету «BARVINSKY DUO» віолончеліста Тараса Менцінського та піаністки Анни Стемпін-Ясновської – унікального явища в інструментальному виконавстві України та Польщі на межі східної та західної Європи – розповіли мені у прес-службі Львівського магістрату. У день закоханих музиканти подарують слухачам музику Ф. Шопена та В. Барвінського – геніальних композиторів двох народів.
Знимка lviv-online.com

Очевидно, і віолончеліст Тарас Менцінський,  і піаністка Анна Стемпін-Ясновська, провадять свою незалежну сольну концертну діяльність, виступаючи з власними проектами. Але потреба в музично-філософському діалозі спонукала їх до спільного музикування. Вони звернулись до вершин камерної музичної літератури, і знайшли в них відображення своїх творчих естетичних пошуків.
Витонченість, взаєморозуміння спільності камерної ансамблевої гри вимагає від цих музикантів, коли вони грають разом, гармонійно поєднати їх індивідуальну, сольну виразність. Це змістовне та експресивне злиття дозволяє по-новому відчути традиційне і водночас модерне  трактування Ф. Шопена, В. Барвінського, Р. Шумана, Л. ван Бетховена, С. Рахманінова та ін.
Дует започаткував свою діяльність на одному з українських фестивалів класичної музики в 2012 році»,- розповіли організатори.

Концерт розпочнеться о 19-й годині, вхід вільний.

Немає коментарів:

Дописати коментар