вівторок, 10 лютого 2015 р.

Цього року на Личакові реставруватимуть не лише цінні надгробки, а й вхідну браму

Цього року на Личакові реставруватимуть другу вхідну браму вік якої складає понад 115 років. За словами директора музею Михайла Нагая це першочергове завдання на цей рік, оскільки минулого року музей відремонтував одну вхідну браму – переказали слова Михайла Нагая у прес-службі Львівського магістрату. Крім того, задля естетичнішого вигляду, планується прокласти кілька нових алей, зокрема біля Меморіалу воїнам УГА та біля поховань бійців АТО. Також на цвинтарі планують відремонтувати огорожу, яка зараз перебуває в занедбаному стані. Плануються роботи з реставрації пам'ятників відомим українцям, зокрема Йоахиму Хоминському, професору Заклинському, отцю Авдиковському тощо.
Знимка www.panoramio.com

Цього року планується створення нових «дизайнерських» роздоріжь. За спеціально створеним ескізом, їх має бути 4 або 5, обсаджених вічнозеленими насадженнями в модернізованому стилі. У музеї вже порахували, що ці роботи обійдуться у 700-800 тис.
Раніше я вже повідомляв, що в рамках українсько-польського проекту «Збереження спільної культурної спадщини» (див.: http://lvivreport.blogspot.com/2015/02/blog-post.html) на Личакові планують від реставрувати 8 надгробків та усипальниць, зокрема Гонорати Божецької, Юзефа Чуловського,усипальницю Івана Франка та продовжити роботи з реставрації родинного склепу Северина Гощинського. Також планується відреставрувати надгробкиФранцішка Яворського, Станіслава Кемпінського,надгробок Артура Міліковського  та надгробок родини Скрипців.

Немає коментарів:

Дописати коментар