вівторок, 24 лютого 2015 р.

У Львові відбудеться фотовиставка Шевченкіани та презентація книжки Юрія Горліса-Горського

26 лютого у фойє Національного університету «Львівська політехніка» відкриється фотовиставка «Монументальна Шевченкіана» Руслана Теліпського, яка завершає ювілейний рік 200-ліття Тараса Шевченка, зібрані кошти підуть на потреби бійців АТО. Виставка є найбільшою у світі колекцією світлин пам’ятників Кобзаря (понад 1000 монументів), які Руслан Теліпський зробив особисто. Загалом він зафіксував пам’ятники Шевченку на чотирьох континентах світу.
Пам'ятник Шевченку у Прилуках. Знимка zelenogaj-nvk.org.ua

Окремий розділ експозиції присвячений маловідомим пам’яткам на окупованих територіях України — в Автономній Республіці Крим, у містах та селах Донецької і Луганської областей – розповіди мені у прес-службі НУ «Львівська політехніка». Виставка відкриється о 13.45
На сьогодні у світі нараховується 1384 пам’ятники Шевченку, з них 128 – за межами Украъни у 35 державах
Також 26 лютого о 17 годині у Королівському залі Львівського історичного музею за адресою м. Львів, площа Ринок, 6 відбудеться презентація нових видань творчої спадщини відомого українського письменника Юрія Горліс-Горського (Городянина-Лісовського).
Серед презентованих видань – такі репринти, як «У ворожому таборі», «Отаман Хмара. З таємниць ГПУ»,  «Avedictator!», а також автентичне видання  роману у двох частинах «Холодний Яр», що з’явилося друком у Києві на початку 2015 року у серії «Бібліотека націоналіста».

Немає коментарів:

Дописати коментар