неділю, 15 лютого 2015 р.

Весна буде вже за чотири тижні – бабак Мишко + відео

Хоча цього року зима в Україні була аномально теплою і майже безсніжною вона також і доволі швидко закінчиться – вже за чотири тижні, тобто в середині березня можемо очікувати на справжнє весняне тепло – так сьогодні розтлумачив поведінку львівського бабака Мишка, який за звичаєм щороку прогнозує настання весни, директор Львівського еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович.
Для молодого бабака Мишка прогнозування весни стало неабияким стресом Знимки Михайла Дашковича (2)

Зауважимо, що цього року прогноз погоди робив молодий бабак, який як і його попередник називається Мишком. Тваринка ще не має і року, тож у ролі телезірки виступала вперше, тож помітно хвилювалася – таку кількість людей бабак бачив вперше. Однак, коли працівники Центру відкрили клітку з бабаком той одразу почав свистіти, оскільки ж день сьогодні видався похмурий, поведінка бабака вказала на ранній прихід весни.

Зараз у Львівському еколого-натуралістичному центрі разом з. Бабаком Мишком живуть ще дві його подружки – усіх їх минулого року привезли з Харківської області де є спеціальна ферма на якій вирощують бабаків – їх жир зцілює від сухот. Щодо самок, то вони ще навіть не мають імен – це мають вирішити діти, які займаються у цьому Центрі.

День Бабака в Україні відзначається у двох містах – у Харкові, де бабак Тимко прогнозує весну 2 лютого, що відповідає американській традиції, та у Львові, де бабак Мишко із своїми подругами прогнозує прихід весни на Стрітення, тобто 15 лютого. Таким чином між львівським та харківським бабаками постійно йде неофіційне змагання на точність прогнозу, саме тому популярність цього дійства постійно зростає.

Немає коментарів:

Дописати коментар