понеділок, 2 лютого 2015 р.

У Львові реставрують сходову клітку у Пасажі Андреоллі

У квітні-травні цього року завершиться реставрація сходової клітки будинку за адресою вулиця Театральна, 12. Цей будинок більш відомий шанувальникам Львова як складова частина колишнього пасажу Андреоллі, який сполучає вулицю Театральну та площу Ринок. Ці роботи відбуваються в рамках спільного німецько-українського проекту GIZ та Львівського магістрату «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» -- розповіли мені у прес-службі Львівського магістрату. Також там розказали, шо нині цей об’єкт історичної спадщини особисто відвідав Андрій Садовий який залишився задоволеним побаченим.
Знимка: photo-lviv.in.ua

Отож вже відреставровано сходову клітку, двері до помешкань. Також тут можна побачити малюнки, які тут були сто чи більше років тому. Проект фінансувався за спільної участі німецьких партнерів, які виділили на нього 400 тисяч грн.., ще 100 тисяч дало місто, свою посильну лепту внесли і мешканці, кожен з яких дав по 1 тис. грн. – 500 грн на ремонт дверей та ще 500 грн на ремонт сходової клітки.
Також цього року заплановано від реставрувати сходові клітки на вулиці Левицького, 10 та на проспекті Свободи, 33.
Пасаж Андреоллі є найстарішим з пасажів Львова названий так на честь цукерні, яку тут у 1803 році відкрив швейцарець Домінік Андреоллі – заклад виявився настільки популярним, що невдовзі цю назву отримав прохід, в якому містилась цукерня. Згодом тут утворився невеликий базар про який нагадують кольорові розписи, які частково збереглися на стінах пасажу. Пасаж Андреоллі є одним з найпопулярніших туристичних об’єктів Львова.

Немає коментарів:

Дописати коментар