четвер, 16 квітня 2015 р.

На «Флюгерах» Львів прокинеться разом з Харковом

Тринадцять не є нещасливим числом – у цьому переконані організатори фестивалю «Флюгери Львова», адже цього року цей популярний фестиваль відбуватиметься уже 13 рік поспіль, і, як вже склалось протягом цих років незмінним місцем його проведення є внутрішній дворик ратуші де попри невелику площу тим не менше вміщається до 1000 слухачів які при цьому можуть себе вільно почувати – співати, стрибати, танцювати. Фестиваль стартує 1 травня.
Головною подією цьогорічних флюгерів стане «Прокидання з Танком на Майдані Конго» -- розповіла координатор фестивалю Юля Хомчин
Знимка ct.lviv.ua

Отож Танок на Майдані Конго готує вперше у своїй кар’єрі ранкову програму де, зокрема, будуть акустичні твори а також декілька сюрпризів, які мають гідно представити рідне місто колективу Харків, ну а у підсумку два міста – Львів та Харків прокинуться одночасно. Ну а модератором їх виступу стане Юрко Іздрик. Ще однією цікавинкою флюгерів стане виступ «Гич-Оркестру», який готує до цього фестивалю нову програму «Під маркою Івана Яковича» основу якої складуть композиції на слова Івана Франка.
У «Флюгерах» традиційно буде багато колективів із Польщі, ну а третій день програми складуть колективи із східноукраїнських областей та Криму, зокрема краматорський «Ground Beat». Історія знайомства з цим колективом організаторів фестивалю – мистецького об’єднання «Дзига» доволі цікава – з ним познайомилися під час «Концерту Миру», який «Дзиґа» організовувала у містах, які визволені від окупантів. Отож тепер краматорчани покажуть, що і на Донбасі є люди яким близьке мистецтво.

Немає коментарів:

Дописати коментар