середу, 15 квітня 2015 р.

На сцені театру для дітей та юнацтва показуть «Зерносховище»

25-26 квітня на сцені Першого академічного українського театру для дітей та юнацтва відбудеться прем’єра «Зерносховища» -- спільного проекту театру та Мистецької майстерні «Драбина». Це перша театральна копродукція у Львові, котра покликана продемонструвати, що сучасний театр в Україні можливий лише при співпраці та чесному партнерстві між державними інституціями та громадськими організаціями, митцями та кураторами; показати, що сучасні українські драматурги можуть писати добрі тексти, з ними можуть працювати сучасні українські режисери та художники, і що це може бути цікаво сучасному українському глядачеві – розповіли мені у мистецькій майстерні «Драбина».
Знимки мистецької майстерні "Драбина" (2)

Автором п’єси є Наталія Ворожбит, режисер-постановник Андрій Приходько, спів – Наталка Рибка-Пархоменко.
П’єса «Зерносховище» написана на замовлення Королівського Шекспірівського театру у 2005 році, де і була поставлена вперше. 
Дія розгортається на тлі найбільшої трагедії української історії XX століття, коли звичайні, життєві речі, як-от заздрість і релігійність, кохання і зрада, прагнення щастя набувають іншого морального виміру, а іронія долі не оминає нікого.

Вистава «Зерносховище» — це один із способів пам’ятати, розуміти та переосмислювати нашу історію.
Попри хронологічну віддаленість сюжету, п’єса ставить дуже актуальні питання — що ми про себе пам’ятаємо;чи вміємо ми пам’ятати і хто нас має цьому навчити, коли майже всі «наші» залишились в далекому 33-му.

Немає коментарів:

Дописати коментар