неділю, 18 січня 2015 р.

У Львові відкрився «Сад танучих скульптур»

«Сад танучих скульптур» -- так можна назвати конкурс, який 18 січня стартував у Львові. 5 молодих скульптурів зі Львова протягом неділі створять скульптури із цього нетривкого, але дуже гарного матеріалу. Головна особливість конкурсу – він відбувається під відкритим небом, при тому, що у Львові уже кілька днів поспіль стоїть плюсова температура, а у неділю вранці навіть накрапав дощ. Зауважимо також, що у місті вже кілька днів поспіль немає снігу – цієї зими він пролежав лише кілька днів. Організатор конкурсу Ольга Гренюх каже, що лід для конкурсу їм надало одне з підприємств, яке займається промисловим виробництвом льоду. Вона сподівається, що цього року скульптуру зможуть простояти бодай три дні.
Знимка www.afishalviv.net

І хоча організатори не обмежували скульпторів у тематиці, однак в основному вони робитимуть скульптури новорічно-різдвяної тематики, також будуть скульптури, присвячені символу цього року – козі.
Скульптор Дарія Льошкіна каже, що вона робитиме скульптуру присвячену одному із символів християнства – рибі. За її словами така скульптура буде дуже зрозумілою дітям.
Також вона розповіла, що вже не вперше робить скульптури з льоду і вважає його надзвичайно хорошим матеріалом --  такі твори вражають своєю прозорістю, ну а увечері їх краса розкрється повністю, коли скульптури будуть підсвічені.

Втім скульптури не лише робитимуть свої твори, а й проведуть майстер-клас для дітей. Звісно, він користуватиметься особливою популярністю, адже це чи не єдине місце у Львові, де у ці зимові дні можна побачити справжній лід.

Немає коментарів:

Дописати коментар