середу, 21 січня 2015 р.

Майже як у Африці – львівські діти навчаться робити штучний сніг

Зима досі не потішила львів’ян снігом, тож саме час навчитись робити штучний. 22 січня діти, які займаються у «Родинному клубі» на вулиці Петлюри, 37, навчаться робити штучний сніг. Про це розповіли у прес- службі магістрату.
Знимка:posydenky.lvivport.com

«Не завжди зима радує нас лапатим снігом. Але не треба засмучуватися. Адже створити штучний сніг не так вже й складно. Процес не вимагає багато часу і ресурсів, а ефект чудовий. Ще не так давно наші батьки, прикрашаючи оселю перед Новим роком, розкладали на ялинкових гілочках вату, щоб створити якусь подобу снігу. Зараз вже немає необхідності вдаватися до такого засобу. Один зі способів, який буде запропоновано для створення штучного снігу, включає елементи хімії. Дітки зможуть побачити, як взаємодіють різні елементи, наприклад, сода, пінка для гоління та оцет. Отримавши гарний сніжок, його можна використовувати для декору, для ліплення снігових баб та веселих забав», -- розповіла Ольга Михайлик, педагог-організатор Дитячих клубів Залізничного району.
Раніше ми вже повідомляли, що чи не єдине місце, де цієї зими у Львові можна побачити лід – конкурс льодових скульптур, який відбувається на майдані перед Львівською оперою (див.:http://lvivreport.blogspot.com/2015/01/blog-post_18.html). Станом на 21 січня льодові скульптури ще не розтанули, однак, зважаючи на погоду, варто таки поспішати. Також на новорічні свята у Славську майже не було ні снігу, ні туристів (див.:http://lvivreport.blogspot.com/2015/01/blog-post.html), тож ідея навчити дітей робити штучний сніг таки актуальна. 

Немає коментарів:

Дописати коментар