суботу, 31 січня 2015 р.

Унікальна святиня з особистої захристії Папи Римського у Сикстинській капелі прибула до Львова

У кафедральному храмі УГКЦ у Львові святого Юра виставлена для вшанування віруючими унікальня святиня – оригінал Нерукотворного образа Ісуса Христа – ця святиня вдруге за свою історію покинула Ватикан де зберігається в особистій Захристії Папи Римського у Сискстинській капеллі. Про це мені розповів прес-секретар Львівської єпархії УГКЦ отець Павло Дроздяк.

Знимка www.zik.ua

Зауважимо що зазвичай віруючим не дозволяється доторкатись до цього образу, зокрема цілувати його, однак зважаючи на те, що реліквія прибула в Україну у надзвичайно складний час представник Ватикану як виняток дозволив віруючим торкатись образу.

30 січня з нагоди прибуття образу владика УГКЦ Блаженнійший Святостав відслужив у соборі святого Юра вечірню, після чого віруючі отримали можливість торкнутись реліквії та помолитись біля неї. Зважаючи на її особливу цінність в храмі та навколо нього вжиті посилені заходи безпеки та охорони.


На реліквії є найдавніше зображення обличчя Христа, встановлено, що це одна з найдавніших автентичних християнських святинь, яка збереглася. З 1870 року вона постійно перебуває у Ватикані. У Львові святиня перебуватиме до 15 лютого.

Немає коментарів:

Дописати коментар