середу, 28 січня 2015 р.

На Львівщині європейці запускатимуть у небо ракети

21-28 серпня на території села Великі Грибовичі Жовківського району відбудуться чемпіонат Європи з ракето модельного спорту – про це розповів начальник управління молоді та спорту ЛОДА Юрій Майборода – розповіли у прес-службі ЛОДА.
Знимка zorya.org.ua

За словами Юрія Майбороди, організація та проведення чемпіонату Європи надасть неабиякого поштовху для популяризації й розвитку авіаційних видів спорту в Україні та сприятиме підвищенню міжнародного іміджу.
«Ракетомодельний спорт дуже розвинутий у Дніпропетровській області, проте у зв’язку із військовими діями на Сході нашої країни, для проведення цих змагань обрано саме Львівщину. І наше завдання – організувати європейський чемпіонат на належному рівні», - наголосив він.
Для нас це доволі екзотичний вид спорту, він полягає у тому, що його учасники вправляються в конструюванні, виготовленні, організації запуску моделей ракет, а також пілотуванні. Змагання можуть бути як особистими, так і командними, проводяться на висоту і тривалість польоту та точність посадки. У змаганнях, які заплановані на серпень у Великих Грибовичах візьмуть участь 200 спортсменів з понад 15 країн Європи.

Немає коментарів:

Дописати коментар