неділю, 4 січня 2015 р.

У «Сколівських бескидах» протягом року народилось 4 зубренят

Протягом 2014 року у Національному парку «Сколівські бескиди» народилось 4 зубренят і тепер стало цих тварин нараховує 20 голів – про це мені ексклюзивно повідомив директор національного парку Василь Бендерич. Малосніжна погода, яка зараз є у Карпатах цілком підходить цим велетенським тваринам, адже вони можуть без проблем шукати під снігом гілочки а також свій улюблений смаколик – ожину. Разом з тим зубрів підгодовують і лісничі, які працюють у Майданському лісництві – воно входить до складу «Сколівських бескидів».

zubrytsky.livejournal.com

Зубрів у національному парку розводять у рамках спільного з європейцями проекту з відновлення поголів’я цих тварин – кілька років тому 11 зубрів завезли сюди з Європи, на території Майданського лісництва зроблено спеціальний вольєр де зубри проходять акліматизацію. Це вже друга спроба відродити зубра на території Бойківщини – вперше це було зроблено у 60-х роках минулого століття, але тоді стадо внаслідок сильних морозів та снігопадів повністю загинуло.

Окрім зубрів, на території національного парку «Сколівські бескиди», живе 450 оленів, 20 ведмедів, а також козулі, кабани, рисі.

Немає коментарів:

Дописати коментар