суботу, 10 січня 2015 р.

Від творця «Ста рядків від Ганса» -- незабаром у «Львівському репортажі» неперевешена кавова екскурсія

Більшість із них уже стали історією, яку згадують за чаркою кави їх колишні завсідники. Тих, які функціонують у нас час у незмінному вигляді – можна перелічити на пальцях, ще частина отримала нових власників, набувши при тому гламурних рис, і втративши атмосферу, яка там панувала у 70-80-х роках. Власне ця атмосфера є тим, що залишиться поза увагою істориків, а дарма, адже у тодішніх кав’ярнях була зовсім не совіцька атмосфера.
В Олеся Ганущака (Ганса) завжди добрий настрій. Знимка www.gazeta.lviv.ua

Днями я зустрів Ганса (в миру офіційно Олесь Ганущак), львівського журналіста, автора незабутньої рубрики «Сто рядків від Ганса», яка в кінці 80-х на початку 90-х років виходила у «Ратуші».

Отож зустрівшись з Гансом ми вирушили на екскурсію Львовом, ну а її темою стали старі львівські кав’ярні, їх завсідники та їх історії – Ганс виявився чудовим знавцем теми. Ну а оскільки ми не оминали ані жодної «крапки», ані навіть «коми», то назбиралось до 100 закладів, які варті того, щоб про них згадати. Ну а те, що вийшло в результаті цієї «кавової» екскурсії – читайте і насолоджуйтесь уже за кілька днів. 

Немає коментарів:

Дописати коментар