понеділок, 5 січня 2015 р.

«Різдво в гаю» допоможе зібрати гроші на реставрацію Шеченківського гаю

З 7 по 11 січня усі, хто завітає до музею народної архітектури «Шевченківський гай» зможуть водночас і до народної культур долучитись, і допомогти зібрати кошти на реставрацію пам’яток, які розташовані на території скансену. Протягом 5 днів там на пагорбах кайзервальду триватиме свято «Різдво в гаю» -- половина коштів, які будуть виручені від реалізації вхідних квитків буде скеровано на реставрацію пам’яток музею – про це www. http://lvivreport.blogspot.com/ оповіли у пресовій службі компанії «Дік-Арт», яка є організатором свята.
lviv.vgorode.ua

За словами директора Музею народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» Романа Назаровця багато дерев’яних  пам’яток музею потребують реставрації: «Минулого року, 7-8 січня, вперше в музеї відбулося свято «Різдво в Гаю». За два дні музей відвідало близько 6 тис. гостей. Це рекордна кількість відвідувачів Шевченківського гаю на Різдво. Очікуємо позитивну динаміку і на цей рік. Спільно із львів’янами та гостями міста нам вдасться зібрати кошти для відновлення пам"яток архітектури  Шевченківського гаю. Загалом на території музею «під відкритим небом» розташовано 110  обєктів і з них  кожен третій  потребує реставрації», - додав він.
Зауважимо, що сума, яку слід сплатити за вхідний квиток є цілком доступною навіть з огляду на кризову ситуацію, ну а взамін можна буде отримати неабияке задоволення спостерігаючи за виступами численних вертепів, а також відбудеться спільна коляда з гуртами «Джалапіта», «Курбаси», вертепом театру тіней «Див» та гурту «Йорий Клоц». Вперше на святі «Різдво в Гаю» співачка Оксана Муха виконає колядки із свого нового альбому. Гості свята спільно з гуртом автентичної музики «Коралі», гуртом  «Курбаси» та вертепами колядуватимуть від хати до хати, щоб створити особливу родинну атмосферу.

Також в рамках «Різдва в Гаю» буде презентовано різдвяні інсталяції  «Ангельська коляда»  митців галереї сучасного сакрального мистецтва «IconArt», запрацює ярмарок різдвяних страв, а для малечі читатимуть добрі казки про маленькі й великі Різдвяні дива та проведуть майстер-клас із розмальовування пряників.

Немає коментарів:

Дописати коментар