вівторок, 13 січня 2015 р.

Дітки «малюють» Львів пластмасовими кришками

Діти, які навчаються у студії образотворчого мистецтва міського Палацу культури імені Гната Хоткевича, сьогодні почали складати величезне панно зі зображенням центральної частини Львова. Власне, незвичність цієї картини в тому, що її виготовлять із 20 тисяч кришечок від пластмасових пляшок. Директор ПК Ігор Мартиненко розповів, що їх вони збирали майже рік. У вестибюлі Палацу вс
тановили контейнери, куди усі вихованці Палацу та викладачі кидали кришечки від пластмасових пляшок. Після того керівники студій образотворчого мистецтва Палацу намалювали ескіз майбутньої картини завбільшки приблизно 2 на 4 метри, і ось тепер дітки під керівництвом педагогів клеять пластмасові кришечки.
18-річна Христина Якубишин, яка сама навчалась у цій студії, тепер також допомагає робити незвичне панно. Каже, що воно сприятиме екологічному вихованню дітей. Зараз дівчина вчиться у художньому училищі імені Івана Труша та має намір працювати реставратором.
Ігор Мартиненко каже, що це не перша екологічна ініціатива закладу, який він очолює. Минулого року спільно з партнерами зі Вроцлава реалізували проект, коли діти грали на незвичних інструментах, наприклад трубах, які дорослі викинули на брухт. Тепер -- новий екологічний проект. У Палаці культури імені Хоткевича сподіваються, що ці заходи переростуть у традицію поліпшення довкілля. Можливо, через певний час наше місто стане чистішим.
Щодо самого панно, то його мають намір завершити до Дня міста, саме тоді й відбудеться презентація.

Немає коментарів:

Дописати коментар