пʼятницю, 26 грудня 2014 р.

На Підзамче відреставрували останню браму

На вулиці Огірковій, 2, що на Підзамче реставратори відновили стару браму. Ці роботи стали завершальними у цьому році у проекті «Ревіталізація Підзамче», який втілююється у нашому місті – оповіли мені у пресовій службі Львівського магістрату. Відреставруват двері запропонували мешканці будинку, вони ж оплатили 15% вартості робіт, які загалом склали понад 21 тисячу гривень. Попередньо двері оглянули фахівці з німецької програми GIZ, які вже тривалий час працюють у нашому місті допомогли врятувати не одну браму, та не один балкон. Брама на вулиці Огірковій стала останньою, реставрацію якої завершили у цьому році.
«На кожному етапі виконання робіт виникали цікаві деталі. Попередньо було встановлено, що цю браму вже намагались реставрувати, однак роботи було виконано недбало й унікальні деталі оздоблення металевої ковки та деревини було знищено. Реставраторам довелось докласти багато зусиль, аби відновити браму у повній красі. Дуже сподіваємось, що мешканці в подальшому дбатимуть про неї», – зазначила Ярина Мельник, яка є керівником цього проекту.
Фото пресової служби магістрату Львова

Брама є дуже цікавою, адже будинок знаходиться недалеко від залізничнох станції «Підзамче», також її добре видно з вулиці Криничної.
Проект «Ревіталізація Підзамче» реалізують Інститут міста (Львів) та Інститут розвитку міст (Краків), у рамках Комплексної стратегії розвитку Львова. Проект співфінансується у рамках Польської програми допомоги заради розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

Немає коментарів:

Дописати коментар