четвер, 25 грудня 2014 р.

У Львові презентували дослідницький проект «Інформаційна база даних «Міські голови Львова»

Сьогодні Центр міської історії презентував дослідницький проект «Інформаційна база даних «Міські голови Львова» -- про це оповіли у Центрі міської історії.
uk.wikipedia.org

У цій поважній установі кажуть,  що цей проект є результатом роботи ряду поважних інституцій, зокрема Львівського національного університету імені Івана Франка, ряду інституцій, які займаються історичними дослідженнями, серед яких самого Центру міської історії. Проект передбачає укладення повного переліку керівників Львова від першої історичної згадки про місто у ХІІІ столітті до наших днів, а також створення відповідної цифрової бази даних, яка буде розташована на веб-сторінці проекту Центру міської історії «Інтерактивний Львів».
Задум полягає в тому, аби створити джерелознавчі передумови для вивчення досвіду управління Львовом, проектуючи його на роль особистостей та з урахуванням різноманітності й, водночас, цілісності історичного процесу. У підсумку історики планують укласти повний список львівських війтів, бурмистрів / бургомістрів, президентів, голів міськвиконкому, міських голів. Дані про кожну особу можуть (залежно від періоду) включати відомості про роки життя, місце народження і поховання, період перебування на посаді керівника міста, а також загальний управлінський досвід, основні періоди громадської та політичної діяльності. У зв'язку з текстовим матеріалом подано візуальний ряд, який представляє портретні зображення, гравюри, медальйони, пам'ятні таблиці, надгробки, епітафії, автографи, кам'яниці, в яких жили керівники міста.
Призначення цих матеріалів – популяризація Львова як міського осередку, в якому протягом століть стикалися і взаємодіяли різні історико-правові та культурні традиції.

Немає коментарів:

Дописати коментар