суботу, 13 грудня 2014 р.

Вифлиємський вогонь миру незабаром прибуде в Україну

15 грудня Вифлиємський вогонь миру буде доставлено в Україну. Ця подія станеться 17 рік поспіль, як завжди ВВМ в Україну принесуть пластуни, які отримають його на кордоні від своїх друзів – польських скаутів-харцерів – цю радісну подію анонсували у прес-службі «Пласту». Цього року він розповсюджуватиметься Україною під гаслом «Мир у кожен дім», що особливо актуально у час війни, яка триває на Сході України. Тож ВВМ помандрує також у міста, які вже звільнені від терористів, як Слов’янськ та Краматорськ. І, звісно, він буде у більшості обласних та районних центрів нашої держави. Цього року пластуни його передадуть не лише у лікарні, а й у військові частини. 
uk.wikipedia.org

Координатор передачі ВВМ в Україні, Соломія Гребеняк, зазначила: "Цьогоріч Вифлеємський Вогонь є особливим Божим знаменням про близькість довгоочікуваного Миру. Він вселяє у людські серця віру у щасливе завтра. Особливо, світла миру потребують ті,що віддають своє життя за нього. Тому пластуни зі всієї України понесуть іскру віри нашим військовим, надію їхнім матерям та велику любов усьому українському народу".

Щодо Львівщини, то Вифлиємський вогонь миру зберігатиметься в Архикафедральному соборі святого Юра а також всіх інших церквах області, також пластуни розвезуть його по лікарнях, військових частинах,  геріатричних центрах, дитячих будинках. І, звісно, за традицією усі віряни, які відвідають церкву принесуть його у свої домівки, щоб із запаленою різдвяною свічкою розпочати Святу вечерю.

Немає коментарів:

Дописати коментар