пʼятницю, 22 травня 2015 р.

У червні у Львові відбудуться ретроперегони «Leopolis Grand Prix 2015»

З 12 до 14 червня у Львові традиційно пройде автомобільний фестиваль «Leopolis Grand Prix 2015», який цього року приурочений до 85-ї річниці перших кільцевих автоперегонів у Львові. В програмі фестивалю багато різноманітних акцій: виставки-презентації класичних автомобілів у парку культури ім. Б.Хмельницького та на пл. Ринок, ретро-парад центральними вулицями міста, конкурс авторетроелеганції – розповіли мені у прес-службі Львівського магістрату. 
Знимка: www.sonatahotel.com.ua

Окрім шоу-перегонів на класичних автомобілях, у програмі змагання в національному класі: власники антикварних українських «Запорожців ЗАЗ-965», запрошені з різних куточків України та закордону, змагатимуться за Кубок 5-разового Чемпіона України з авторалі – Василя Ростоцького. Спеціальні нагороди передбачено для жінок-автомобілістів. 
Цьогоріч очікується близько 70 екіпажів-учасників з-за кордону (Польща, Литва, Білорусь) та понад 70 екіпажів-учасників з України.
Також за словами організаторів, в рамках фестивалю буде проведено конференцію представників авто-ретро-спільнот з України з метою створення єдиних засад авто-ретро-руху в Україні.
«Бажання відновити історичні перегони були в багатьох амбітних українців та солідних  авто організацій, проте, ані Українська автомобільна Федерація, ані найстаріший в Україні Галицький автоклуб не змогли перейти від теорії до практики. Ініціативу в свої руки взяв Львівський авто-фан-клуб «ЗАЗ-КОЗАК».  Починаючи з 2000 року клуб провів вже шість повномасштабних шоу-змагань "Львівським трикутником" із залученням закордонних ретро-автомобілів – у 2000, 2006, 2010, 2011, 2012  та 2013 роках. У 2014 році, у зв’язку з проведенням АТО, повномасштабні перегони не відбувалися. Замість них була організована виставка авто, під час якої збирали кошти для потреб бійців АТО і спільний проїзд учасників “Львівським трикутником”. Ми переконалися, що при підтримці місцевої влади у Львові, можливо забезпечити проведення періодичного фестивалю на вищому рівні. Перегони на трасі «Львівський трикутник» викликають неабияке зацікавлення серед автомобілістів з європейських ретро-клубів. Шоу-перегони 2013 року визнано багатьма учасниками з Польщі та Литви найкращими у Європі», - зазначають організатори. 
«Нашою метою є проведення циклічних змагань за правилами Міжнародної Федерації класичних авто (FIVA) та внесення їх у міжнародний перелік офіційних заходів у Європі. 
Львівський авто-фан-клуб «ЗАЗ-КОЗАК» став ініціатором створення Комітету класичних автомобілів  у структурі Автомобільній Федерації України. На жаль, Україна – одна з небагатьох держав Європи не репрезентована у Міжнародній Федерації класичних автомобілів (Federation Internationale Vehicules Anсiens).  Вдале проведення у Львові Міжнародного фестивалю класичних автомобілів «Леополіс Гран Прі» та участь у аналогічних акціях за кордоном дозволять «прорубати вікно в Європу» й іншим українським містам та клубам. 
Проведення автомобільного фестивалю “Леополіс Гран Прі” слугує популяризації нашого краю та посиленню його туристичної привабливості серед вітчизняних та закордонних туристів-автомобілістів. Ми сподіваємося на додаткові іноземні інвестиції в малорозвинену на сьогодні галузь автотуризму, створення нових привабливих туристичних автомобільних маршрутів та інфраструктури, а, отже, притоку коштів та збільшенню робочих місць у сфері «зеленого» туризму», - додають організатори.

1 коментар:

  1. Моє свідчення Привіт усім. Я тут, щоб засвідчити, як я отримав свою позику у містера Бенджаміна після того, як я кілька разів звертався до різних позикодавців, які обіцяли допомогти, але вони ніколи не видавали мені позику. Поки мій друг не познайомив мене з містером Бенджаміном Лі, пообіцяв мені допомогти, і справді він зробив те, що обіцяв, без жодної затримки. позику і змінило моє переконання. Я не знаю, чи потребуєте Ви якимось чином справжньої та термінової позики, будь ласка, зв’яжіться з паном Бенджаміном через WhatsApp + 1-989-394-3740 та його електронну адресу: 247officedept@gmail.com дякую.

    ВідповістиВидалити