пʼятницю, 15 травня 2015 р.

Львівські музеї готуються до міжнародного професійного свята

В понеділок, 18 травня, в рамках святкування Міжнародного дня музеїв, Музей Леопольда Левицького запрошує львів’ян та гостей міста безкоштовно оглянути експозицію музею та прослухати екскурсію. Всі охочі цього дня зможуть скористатися послугами «Музейної пошти», надіславши друзям чи знайомим листівку, зробити фото біля улюбленого експоната та залишити свої побажання щодо майбутньої роботи музею Леопольда Левицького – розповіли мені у прес-службі Львівського магістрату.
Знимка прес-служби Львівського магістрату

За бажанням відвідувачі також можуть освоїти одну з графічних технік - лінорит (гравюра на лінолеумі), в якій працював сам митець, та на його власному друкарському пресі створити сувенірну листівку, еко-сумку чи футболку.
Музей працюватиме з 11.00 до 20.00 години.
Насичену програму доміжнародного Дня музеїв готує і Національний музей-меморіал «Тюрма на Лонського», де відбудеться «Ніч музеїв».
Насичена програма «Ночі музеїв» дозволить не тільки безкоштовно відвідати у вечірній час  знакове для  колективної пам’яті українців  місце, яким є унікальний музей у колишній слідчій в’язниці НКВД і гестапо, а й зустрітися із відомими кінорежисерами, співаками, письменниками та громадськими діячами.
Під час «Ночі музеїв» можна стати  слухачами концертів патріотичної пісні, свідками історичних реконструкції учасників Товариство  пошуку жертв війни «Пам’ять», власноруч виготовити листівки чи маки пам’яті, переглянути як художні, так і документальні виставки й кінофільми.
Прогорама розпочнеться о 18-00 панахидою за жертвами репресій тоталітарних режимі біля хреста. А далі відвідувачів  чекає відкриття виставки фото проекту київського фотографа Олександра Тимошенка «Знайди себе, знайди своїх». Також відвідувачів очікують історичні реконструкції у кабінеті слідчого, які підготував активіст товариства «Пам’ять» Олександр Василюк. А завершиться музейна ніч акустичним концертом лідера гурту «Тінь Сонця».

Немає коментарів:

Дописати коментар