середу, 20 травня 2015 р.

Сьогодні музею модерної скульптури Михайла Дзиндри виповнюється 10 років

Музей модерної скульптури Михайла Дзиндри, що знаходиться у смт. Брюховичі на вулиці Музейній, 16, та є першим і єдиним музеєм модерної скульптури в Україні, 20 травня відзначає 10-ту річницю з дня заснування. Початок програми о 14:00 год  -- розповіли мені у прес-службі Львівського магістрату.
Знимка ncognita.day.kiev.ua

«Львів – це не лише місто-музей просто неба, а й місто музеїв, кожний з яких є унікальним та відіграє  важливу роль у розвитку культурного туризму нашого міста.
Так, Музей модерної скульптури Михайла Дзиндри, що знаходиться у смт. Брюховичі, та є першим і єдиним музеєм модерної скульптури в Україні, 20 травня відзначатиме 10-ту річницю  з дня заснування», - зазначають організатори.
Музей засновано майстром української модерної скульптури Михайлом Дзиндрою (1921-2006). Скульптор народився в Україні в с. Демня. В роки війни вчився у Львівській мистецько-промисловій школі. В 1944 році емігрував закордон спершу у Чехословаччину, далі в Західну Німеччину, і нарешті в Америку (США). В 1991 році повернувся в незалежну Україну. За власні кошти збудував музей, де розмістив понад 800 перевезених зі США власних скульптур, які подарував державі. Сьогодні Музей Модерної Скульптури це відділ Львівської картинної галереї.

Немає коментарів:

Дописати коментар