четвер, 14 травня 2015 р.

Головний голос України Святослав Вакарчук сьогодні святкує 40 років

Знайти шанувальників Святослава Вакарчука у Львові є нескладно, зокрема серед студентів Львівської політехніки – фактично кожен другий студент є великим шанувальником або фанатом співака. Отож студент четвертого курсу Володимир так привітав свого улюбленого співака: «Хочу побажати сили і наснаги, продовжувати в тому самому дусі, а ми завжди будемо йти і будемо його слухати»
Незадовго до ювілею Святослав Вакарчук став почесним громадянином Львова Знимка znaj.ua

Так само своїм улюбленим співаком його назвала і студентка першого курсу Дзвенислава, яку просто переповнюють емоції при згадці про Вакарчука: «Щоб він до кінця своєї кар’єри відчував оті пісні, і щоб він залишався таким крутим, яким він є. Він – головний голос нашої країни!»
Святослав Вакарчук, хоча й не народився у Львові, однак у більшості людей асоціюється з нашим містом – саме тут він закінчив школу та університет імені Івана Франка де навчався на фізика – у виборі наукового фаху зіграла роль постать його батька – відомого вченого-фізика, декана фізичного факультету та багаторічного ректора Львівського університету. Так само у Львові почалась його музична кар’єра. І навіть зараз Святослав Вакарчук за кожної нагоди намагається зробити щось для рідного міста, зокрема кілька років тому співак профінансував встановлення пам’ятника Володимирові Івасюку – зараз ця невелика, але симпатична скульптура прикрашає проспект Шевченка. Ну а зовсім недавно під час святкувань Дня міста Львова міська рада визнала заслуги Святослава Вакарчука надавши йому звання почесного громадянина Львова. Співак і композитор, який каже, що для нього не мають великого значення нагороди і титули зазначив, що таке визнання для нього є дуже важливе, оскільки почуває себе львів’янином. 

Немає коментарів:

Дописати коментар