пʼятниця, 13 березня 2015 р.

«Львів – місто толерантне» – українські азербайджанці

Голови та активісти громадських організацій азербайджанців майже зі всіх областей України 13 березня зібрались у Львові аби провести конференцію-круглий стіл «Солідарність між державами Азербайджан та Україна». Голова конгресу Асамблеї національностей України та один з лідерів азербайджанської громади Ровшан Тагієв розповів, що Львів для проведення своєї конференції вони обрали не випадково – тим самим вони хочуть показати, що ніде в Україні не має якихось національних проблем.

Він зазначив, що азербайджанці, які живуть в Україні хочуть бути добрими громадянами України, водночас вони є важливим чинником співпраці між двома країнами, зокрема інформуючи своїх родичів та знайомих на історичній батьківщині про реальне життя в Україні. До того ж азербайджанці добре розуміють проблеми, які виникли зараз перед нашою державою, адже на початку 90-х років минулого століття – їх країна сама стала жертвою військової агресії внаслідок якої втратила значну частину території, котра до сьогодні залишається окупованою. Саме тому азербайджанці активно підтримують Україну, як свою нову батьківщину. Якщо говорити про львівських азербайджанців, вони надають усю можливу допомогу Львівському військовому госпіталю.
Загалом в Україні живе близько півмільйона азербайджанців, однак лише трохи більше половини з них мають українське громадянство, чимала частина з них живуть у змішаних сім’ях
Раніше я повідомляв (див.: http://lvivreport.blogspot.com/2015/03/95.html ), що 95-річного львів’янина Михайла Хусківадзе офіційно визнали найстарішим діючим тренером. Пан Михайло тренує паціональну параолімпійську збірну із стрільби з луку.

Немає коментарів:

Дописати коментар