суботу, 26 липня 2014 р.

А раптом там літачок навернувся?

Іноді так трапляється, що в місті відбуваються водночас дві цікаві події. Тоді журналісту доводиться вибирати між ними, зважаючи на певні критерії, досвід, а то й інтуїцію.
27 липня львівські комуністи та ліві впродовж кількох років поспіль відзначали день визволення Львова від німецько-фашистських загарбників. Утім 2002 року військові льотчики, які базувались у Львові, цього дня вирішили відзначити енний ювілей своєї військової частини. З цієї нагоди вирішили провести демонстраційні польоти. З якого то дива льотчикам закортіло так масштабно святкувати ювілей – не зовсім зрозуміло, адже минулими роками вони такої активності не виявляли. Оскільки ж це були часи Кучми і тихого нав’язування радянських традицій, то поміж політично свідомих громадян одразу поширилися чутки, що в такий спосіб влада хоче відзначити з помпою ту ж таки дату асвабаждєнія города. Начебто і від комуністів окремо, і з розмахом, та й привід цілком благородний.
Тож чимало журналістів, особливо тих, що працювали на київські видання, опинилися перед дилемою – яку з двох подій висвітлювати, адже відбувались вони синхронно в різних  районах міста. Зрештою, авіашоу привертає увагу насамперед телевізійників, однак для журналіста, який працює з текстом, це взагалі не подія. Тому я та ще кілька колег таки вибрали, можливо, не таких видовищних, однак добре перевірених комуністів і їх традиційне покладання квітів на Марсовому полі.

І все було б добре, якби мій колега Тарас Базюк не сказав фразу, яку я надовго запам’ятав: «От ми тут стоїмо, а раптом там літачок навернувся…» Я зреагував на це скептично, оскільки не міг навіть припустити, що наші військові так безвідповідально поставляться до показових польотів. Було це, здається, о 12 годині. Вже не пригадую, кому з нас двох приблизно через годину подзвонили з центрального офісу і повідомили, що літак таки навернувся. Але, напевно, у цій історії я мав би завдячувати львівським комуністам за їх покладання квітів – якби не це, можливо, мені б довелося вибрати показове авіашоу…

Немає коментарів:

Дописати коментар