неділю, 5 липня 2015 р.

Як у Львові в неділю богатирі розважались

Проспект Свободи у Львові у неділю, 5 липня став місцем змагань із екстремальних видів спорту – вранці на майдані перед Львівським оперним театром стартував фестиваль екстремальних видів спорту Ярич Стріт Фест у якому беруть участь понад 100 команд з вуличного баскетболу у форматі 3 на 3, а вже після обіду усі бажаючі могли спостерігати за богатирськими змаганнями – на майдані перед пам’ятником Тарасові Шевченку 12 найсильніших чоловіків України змагались в рамках командного кубку України із стронгмену. Суддя змагань, володар титулу найсильніша людина світу Володимир Рекша розповів, що всі спортсмени мають виступити у 5 дисциплінах, які мають визначити найсильніше місто України.


Отож богатирі кантували автомобільну покришку вагою 350 кг, переносили важке коромисло, піднімали богатирські гантелі вагою 75 кг кожна.
Загалом у змаганням взяли участь шість команд по два учасники з одного міста. За словами ще одного судді змагань Василя Вірастюка, хоча їхній вид спорту розвивається в усій Україні, однак підібрати команду з двох чоловік, які б представляли одне місто виявилось непросто. Мовляв, не завжди в одному місті можна знайти двох рівноцінно потужних атлетів, або ж якщо є один потужний спортсмен, то він відмовлявся виступати із пропонованим напарником, мовляв, той не рівня йому.

Втім спортсменам доводилось боротися не лише із важкими снарядами, а й спекою, адже температура у місті становила понад 30 градусів, натомість змагання проходили на відносно невеликому майданчику де навіть не було де заховатись у тінь. Втім, за словами Василя Вірастюка силачі на це не скаржаться, каже, що їм доводилось виступати і в більшу спеку.

Немає коментарів:

Дописати коментар