вівторок, 28 липня 2015 р.

Сайт, який допоможе відродити церкву Святого Духа у Львові

29 липня маємо дуже важливий ювілей – 150 років від дня народження митрополита УГКЦ Андрея Шептицького. І саме напередодні цього ювілею маю нагоду презентувати сайт, над розробкою якого працював протягом кількох останніх місяців – сайт парафії церкви Святого Духа у Львові: http://www.cerkva-sv-duha.org.ua/.
Архівне та сучасне фото церкви і дзвіниці Святого Духа. Знимка: http://www.cerkva-sv-duha.org.ua/

Однак цей сайт має завдання ширші, аніж пересічний парафіяльний сайт, і найперше з них – це відродження Церкви Святого Духа у Львові. Церкви, яка є знаковою для нашого міста, адже саме на вулиці Коперника була розташована духовна семінарія УГКЦ і церква була складовою частиною семінарського комплексу. На жаль у роки Другої світової війни внаслідок попадання бомби будівля семінарії, як і церква були знищені, єдина споруда, яка вціліла – дзвіниця. Зараз у цій дзвіниці розташовано музей Русалки Дністрової, а в одній із кімнаток вдалось облаштувати невелику капличку. Навколо цієї каплички і утворилась невелика громада. І саме у цьому середовищі і зародилась ідея відродження церкви Святого Духа – власне цю ідею висловив львівський архітектор Ігор Подоляк. Саме він і став основним ініціатором створення сайту, який просуватиме ідею відродження у Львові церкви Святого Духа.
З огляду на цю обставину це не буде звичайний парафіяльний сайт, який лише розповідає про життя парохії – тут будуть і інтерв’ю з церковними діячами, і статті на теми екуменізму, і міркування за і проти будівництва церкви Святого Духа. І, звісно, про те, яким би мало бути духовне життя нашого міста і нашої держави. Найближчим часом сайт запрацює у повному обсязі і сподіваюсь, він таки зможе виконати свою місію – відродження церкви Святого Духа у Львові, а разом з нею і духовного життя нашого міста.

Немає коментарів:

Дописати коментар