понеділок, 9 березня 2015 р.

Львівські письменники нарешті пішли в народ – перед пам’ятником Шевченкові вони читали вірші

Майдан перед пам’ятником Шевченкові, який зазвичай є місцем проведення велелюдних мітингів та віч 9 березня, став місцем, де зазвучало поетичне слово – у такий незвичний спосіб львівські письменники не лише вшанували пам’ять великого Кобзаря, а й показали, що поетичне слово навіть у наш непростий час звучить так само актуально та влучно. Сьогодні на площі перед пам’ятником Шевченкові можна було зустріти і Романа Іваничука, одного з найкращих львівських поетів та колишнього політв’язня Ігоря Калинця. Також вшанувати пам’ять Шевченка прийшов і народний артист України та лауреат Шевченківської премії Богдан Козак. На його переконання творчість Кобзаря буде актуальною доки існуватимуть українці, як нація. 
Знимка we.org.ua

Львівські письменники ділились з людьми, які прийшли послухати їх поезії також своїми спогадами про подорожі шевченківськими місцями, включно з такими віддаленими, як Казахстан. Серед тих, хто прийшов прочитати свої вірші був і популярний львівський бард Олесь Дяк. Звісно, він не міг обійтися без пісні.
Також сьогодні з нагоди ювілею Шевченка у гарнізонному храмі Петра і Павла, який розташовано поруч із пам’ятником Шевченкові відбувся молебень за Україну.

Немає коментарів:

Дописати коментар