пʼятницю, 13 березня 2015 р.

У Львові встановлять рекорд з безперервного виконання творів Йоганна Баха – 30 годин

Якби перераховувати всіх найгеніальніших композиторів в історії людства, то Бах без сумніву увійшов у чільну п’ятірку – такими словами охарактеризував значення творчості геніального німецького композитора генеральний директор Львівської філармонії Володимир Сивохіп. Справа у тому, що очолюваний ним заклад долучився до Бах-Маратону – всесвітньої акції якою любителі класичної музики 21 березня вшановуватимуть 330 річницю від дня народження Йогана Баха. Володимир Сивохіп розповів що загалом твори Баха звучатимуть 30 годин з невеликими перервами між окремими великими творами.
"Кавова кантата" природньо звучить у "Світі кави"

Окрім львівської філармонії до Бах Маратону долучився і Львівський органний зал де музика Баха буде доповнена пісочною анімацією а також палац Потоцьких твори Баха звучатимуть в залі де експонуються полотна художників, які були сучасниками Баха, а часто і його знайомими. Загалом у маратоні візьме участь понад 600 музикантів з Бельгії, Швейцарії, Латвії та, звичайно, України. Таке масштабне виконання творів Йоганна Себастяна Баха принаймні для України є безпрецедентним, тож до нашого міста завітають представники книги рекордів України, аби зафіксувати рекорд з безперервного виконання творів Баха.
Втім готуватись до ювілею Баха у Львові почали вже зараз, зокрема до заходу долучились і численні львівські ресторани де музика Баха звучатиме не лише в записах, а й у живому виконанні львівських артистів. Як це, до прикладу вже зробили у популярній львівській кав’ярні «Світ кави» де усіх відвідувачів зустрічають живим виконанням творів геніального німця. Серед них жартівлива і дуже доречна «Кавова кантата». Так що скільки насправді годин живого виконання творів Баха буде протягом цього тижня – не зможе ніхто полічити.
Також зараз вулицями міста з 2 березня їздить трамвай в салоні якого звучать твори Йогана Баха. За словами міських посадовців дуже важливо, що окрім всесвітньовідомих виконавців до участі у заходах Бах Маратону їм вдалось долучити учнів музичних шкіл. 

Немає коментарів:

Дописати коментар