вівторок, 17 березня 2015 р.

У Львівському драматичному театрі імені Лесі Українки прем’єра рок-опери «HEROD» («Ірод»)

У березні у Львівському драматичному театрі імені Лесі Українки прем’єра рок-опери «HEROD» («Ірод»). Історія однієї пристрасті. Постановку класичного сюжету здійснено за останньою частиною трилогії Олексія Коломійцева Головний персонаж-дітовбивця Ірод, тиранічний цар Іудеї, який понад усе на світі прагнув влади та безкомпромісного володіння усім – людьми, землями, долями… Врешті-решт, він убиває навіть тих, кого любить, і божеволіє від самотності – розповіли мені у Львівському драматичному театрі імені Лесі Українки.
Знимка uk.wikipedia.org

Прем’єра відбудеться 27 березня о 18 годині
Автором музики вистави є Ігор Поклад, автором кавер-версії, аранжування та постановки є Олексій Коломійцев. Автором п’єси є Олександр Вратарьов – відомий сучасний український поет та драматург.
Автор кількох сотень популярних українських естрадних пісень. Живе і працює у м. Києві. 
В рок-опері «Ірод» митець звертається до методів постійного нагнітання експресії, що дозволяє виділити «Ірода» в якості окремого зразка втілення рис експресіонізму у рок-оперному жанрі. Даний твір став етапним твором не тільки для творчості самого композитора, а й для українського музичного театру в цілому. 
Ігор Поклад - український композитор, Заслужений діяч мистецтв УРСР (1989), народний артист України (1997), лауреат Шевченківської премії (1986). Член НСКУ
"Композитор Ігор Поклад - живий класик сучасної української пісні.

Немає коментарів:

Дописати коментар