середу, 11 березня 2015 р.

Під час Бах Маратону у Львові лунатиме Кавова кантата

21 березня у Львові пройде наймасштабніша подія в історії класичної музики – Бах Маратон, який збере понад 600 музикантів з усього світу. Серед хедлайнерів – Альдо Бертен (флейта, Бельгія), Артем Шмагайло (віолончель, Бельгія), Ірина Гінтова (скрипка, Швейцарія), Євген Крук (скрипка, Україна), Марія Ткачик (скрипка, Україна), Маркіян Максимів (скрипка, Україна), Віта Калнціема (орган, Латвія) – про це розповіли у прес-службі Львівського магістрату. 
uk.wikipedia.org

Львівська філармонія, Органний зал, Палац Потоцьких прийматимуть Бах Маратон – 24 години живого виконання творів славетного композитора.
В рамках Бах Маратону пройде дитячий конкурс на найкраще виконання творів Йоганна Себастьяна Баха, на який подали заявки 124 учасники. Відбірковий етап конкурсу пройде 19 березня, а найкращі молоді музиканти виступатимуть на майданчиках поряд зі світовими зірками класичної музики 21 березня.
Під час Маратону усі поціновувачі зможуть насолодитися найпопулярнішими творіннями видатного композитора, серед яких – легендарна жартівлива Кавова кантата Йоганна Себастьяна Баха, яка була написана між 1732 і 1734 роками. Цей твір Й.С. Бах написав на замовлення кавового будинку Циммермана в Лейпцигу. У цьому кавовому будинку Бах працював з 1729 р. і час від часу за замовленням його власника писав музику. Двогодинні концерти в кавовому будинку Циммермана (Zimmermannsche Kaffeehaus) користувалися популярністю у городян. Однією з причин написання Бахом цієї жартівливої кантати став рух у Німеччині на заборону кави для жінок. 
21 березня – День народження легендарного композитора Йоганна Себастьяна Баха. В цей день увесь світ об`єднається у святкуванні визначної дати – 330-річчя з Дня народження визнаного генія музики. 
Україна, зокрема Львів, долучається до всесвітньої ініціативи Bach in the Subways. Бах Маратон у Львові стане внеском у всесвітню культурно-соціальну ініціативу, яка покликана донести безсмертні творіння композитора до якомога більшої кількості слухачів. 
21 березня 2015 року буде встановлено рекорд України. 
Раніше я вже повідомляв що 15 березня о 19-й годині усі, хто прийде у Львівський будинок органної музики (вул.. Степана Бандери) 8 зможуть не лише послухати музику Йоганна Себастьяна Баха, а й … побачити її. Солістка будинку органної та камерної музики Олена Мацелюх спільно з художницею Аліною Васютою підготували особливий проект – музика Баха супроводжуватиметься пісочною анімацією
2 березня вулицями Львова їздив незвичний трамвай в якому звучала музика видатного композитора, а 21 березня Львів долучиться до міжнародного «Бах Маратону» – наймасштабнішої подію в історії класичної музики, що відбудеться в День народження Баха і покликана донести безсмертні творіння композитора до якомога більшої кількості слухачів. 

Немає коментарів:

Дописати коментар