пʼятницю, 20 березня 2015 р.

Львівські діти на роликах популяризують книги

Парк імені Івана Франка у Львові сьогодні наповнився гучними голосами кількох сотень дітей, які там роздавали своїм одноліткам флаєри із закликом долучитись до тижня дитячого читання який стартує у понеділок, 23 березня – у такий незвичний спосіб львівські бібліотекарі намагаються спопуляризувати серед школярів читання книг. Ну а зробили це за допомогою роло-флеш-мобу. 

Знимки http://biblioteka.lviv.ua/ (3)


За словами директора цент реалізованої бібліотечної системи для дітей Львова Валентини Галушко Парк імені Івана Франка для старту цієї акції вони обрали не випадково, адже він розташований якраз навпроти Львівського національного університету імені Івана Франка і є таким чином своєрідним інтелектуальним центром нашого міста.
Отож близько двох сотень дітлахів віком від 10 років разом зібравшись на площі між пам’ятником Іванові Франку та національним університетом дружно проскандували заклик читати книги.

Валентина Галушко також розповіла, що така незвична форма реклами дитячого читання була запропонована самими дітьми. Загалом у Львові функціонує 17 дитячих бібліотек які обслуговують понад 50000 дітей. Середній фонд кожної бібліотеки становить 35-40 тисяч примірників. Минулого року бібліотечний фонд книгозбірень поповнився на 50000 примірників, в тому числі на 20 000 – за рахунок спонсорів. 

Однак бібліотекарі кажуть, що термін служби книги у дитячій бібліотеці доволі короткий, тому є постійна потреба в його оновленні. Бібліотекарі розповідають, що дітей до читання вони залучають у різний спосіб – частина з них приходить у читальний зал, ще частина приходить у різноманітні гуртки, які діють при бібліотеках. Також у дитячих бібліотеках відбуваються зустрічі з письменниками.


Немає коментарів:

Дописати коментар