понеділок, 23 березня 2015 р.

До Львова їдуть «батьки ейсід-джазу» -британський гурт «Red Snapper»

Цієї п’ятниці, 27 березня, до Львова з концертом приїдуть визнані «батьки ейсід-джазу» - британський гурт «Red Snapper». Виступ відомого тріо відбудеться в «Event Hall Кіно». А вже наступного дня, 28 березня, джазмени дадуть концерт у Києві, у клубі «Atlas».

«Red Snapper» - друзі знаного українського Фестивалю «Джаз Коктебель». Власне, на його запрошення британці і приїдуть на гастролі до України. Так «Джаз Коктебель» оголошує любителям джазу про старт нового фестивального сезону – про це мені розповіла Галина Гузьо, менеджер проекту.
27 березня у львівському «Event Hall Кіно» «Red Snapper» виступлять із новою программою «Hyena». Однойменний альбом колективу побачив світ торік. А назву йому дав сучасний саундтрек до культового сенегальського фільму «Touki Bouki» («Подорож Гієни») 1973-го року. Ця стрічка - перша незалежна африканська кінокартина, яка потрапила у програму Каннського кінофестивалю.
«Останні кілька років ми серйозно захопилися африканською музикою - південно-африканською, західно-африканською, афробітом, - розповідає контрабасист «Red Snapper» Алі Френд.  «Touki Bouki» - один з наших улюблених фільмів. Спершу ми написали саундтрек до «Гієни», а потім отримали дозвіл показувати і озвучувати його «наживо».
 «Red Snapper» (в англійській мові термін «Red snapper» означає вид риб, з ряду окунеподібних) - британський інструментальний музичний колектив із Лондона, створений у 1993 році. На початку 2002-го група оголосила про свій розпад, і кілька років її учасники займалися сольними проектами та співпрацювали з іншими колективами. Але в 2007-му «Red Snapper» відновили свою діяльність. До речі, з 1993-го склад тріо не змінився: Алі Френд – контрабас, Річард Тейр – барабани, Девід Айєрс – гітара.

Немає коментарів:

Дописати коментар