пʼятницю, 27 березня 2015 р.

Під час Години Землі у центрі Львова влаштують планетарій під відкритим небом

Львів’ян закликають долучитись до світової ініціативи і 28 березня о 20.30 год на 1 год вимкнути освітлення, прилади та зовнішню підсвітку у своїх домівках, висловлюючи турботу про майбутнє Планети, про це мені повідомили у прес-служба Львівського магістрату.
Знимка uanews.kharkiv.ua

У цей час світло вимкнуть також на стратегічних об’єктах міста: художні підсвітки Архикатедрального Собору Святого Юра, телевежі на Високому Замку, а також Ратуші.
Оскільки ж завдяки цьому можна буде побачити нічне небо відомий львівський шоумен Андрій Сидор обіцяє освітити площу Музейну свічками, таким чином висловлюючи турботу про майбутнє планети. Крім того, наукові співробітники Астрономічної обсерваторії ЛНУ імені Івана Франка Степан Апуневич та Ігор Підстригач здійснять незабутню «подорож» по зоряному небу – розповіли у компанії «Дік-Арт».
З 20.30 до 21.30 усіх, хто приєднається до акції «Година Землі» на терасі Львівської свічкової мануфактури, пригощатимуть запашним чаєм, а також запропонують поспостерігати за зорями та планетами у телескоп.
«Під кінець березня добре видно Венеру, Юпітер та Місяць. Будемо сподіватись на хорошу погоду, щоб подивитися на ці небесні тіла у телескоп», - розповів Степан Апуневич.
У разі якщо погода не сприятиме і буде велика хмарність, науковці обіцяють спроектувати зоряне небо у реальному часі за допомогою спеціальної програми. Тобто в будь якому випадку, зорі будуть!
Година Землі була започаткована Всесвітнім фондом природи WWF в Сіднеї (Австралія) у 2007 році, і перетворилась на всесвітню екологічну ініціативу.
Продемонструвати свою підтримку акції можна, зареєструвавшись на сайті: http://wwf.panda.org/uk

Немає коментарів:

Дописати коментар