понеділок, 2 березня 2015 р.

28 березня відбудеться «Говерляна-2015»

Попри всі негативні події в нашій країні 28 березня відбудеться традиційне сходження на найвищу вершину України Говерлу – «Говерляна-2015». Безпосередньо похід-сходження буде здійснюватися зі сторони селища Ворохта Івано-Франківської області ущелиною річки Прут – через Карпатський національний природний парк та урочище «Заросляк» -- про це мені розповіли у прес-службі Львівської ОДА з посиланням на управління молоді та спорту.
Знимка www.kuluarbc.com.ua

Також в управлінні спорту розповіли, хто може взяти участь у цьому сходженні: усі фізично здорові та активні особи віком від 14 років, які є прихильниками здорового способу життя, спорту та туризму, бажано з навиками участі у зимових походах вихідного дня. Перед початком сходження кожен учасник отримує інструктаж з техніки безпеки та правил поведінки, а під час сходження зобов’язаний неухильно виконувати розпорядження штабу, інструкторів та членів пошуково-рятувального загону.
Щоб стати учасником сходження, обов’язково треба мати теплий вітронепроникний костюм, куртку, шапку, рукавиці, черевики типу «вібрам» з бахілами, запасний змінний одяг, взуття, харчі для споживання у вагоні потяга та в польових умовах, термос з гарячим чаєм, сухофрукти, солодощі.
Збір учасників сходження передбачається в центральному залі головного залізничного вокзалу станції Львів 27.03 (п’ятниця) о 21.00 год. До Ворохти вирушить спеціальний потяг, який прибуде у містечко о 4 годині ранку.
Учасники здійснюватимуть сходження на вершину групами (повагонно) під керівництвом інструкторів. За сприятливих погодних умов на вершині Говерли відбудеться урочистий мітинг учасників сходження. Загальний час сходження триває близько 7 годин. Після спуску учасників сходження довезуть автобусами до залізничного вокзалу ст. Ворохта (автобуси очікуватимуть приблизно за 14 км від станції Ворохта);
Говерла є найвищою вершиною України, її висота становить 2061 метр над рівнем моря. Розташована в гірському масивіЧорногора, на межі Надвірнянського району Івано-Франківської області та Рахівського району Закарпатської області.
Перший туристичний маршрут зі сходження на вершину був відкритий у 1880 році.

Немає коментарів:

Дописати коментар