понеділок, 15 червня 2015 р.

Львівські студенти та викладачі поїдуть в Іран вчити перську мову

Протягом кількох днів із економічним потенціалом Львівщини знайомився надзвичайний та повноважний посол Ісламської Республіки Іран в Україні Моххамед Бехешті Монфаред, який не тільки мав зустрічі з очільниками Львівщини, а й із студентами Львівського національного університету імені Івана Франка, які вивчають перську мову. Зараз на кафедрі перської мови навчається 30 студентів, однак посол запевнив, що його держава готова допомогти збільшити це число принаймні вдвічі. 
Знимка kievpereklad.com.ua

Він зазначив, що для цього Іран готовий надати всю необхідну допомогу, яку потребуватиме Львівський університет, зокрема періодично у Львові читатиме лекції викладач перської київського університету, роботу якого оплачує Іран. Окрім того вже наступного місяця для підвищення мовної кваліфікації в Іран зможуть поїхати 5 викладачів та студентів Львівського університету. Він також зазначив, що випускники перської філології не матимуть проблем із працевлаштуванням. Випускники перської філології зможуть продовжити навчання в магістратурі та аспірантурі одного з іранських університетів.
Водночас іранці готові розширювати співпрацю із Львівщиною, зокрема йдеться про підписання угоди між Львівською областю та однією з іранських провінцій у співпраці у галузі сільського господарства. При цьому іранці готові навіть взяти в оренду кілька десятків гектарів землі на Львівщині – вони хочуть вирощувати культури, які добре родять на Галичині, однак особливо їх цікавить соняшникова олія, оскільки Іран є одним з найбільших у світі імпортерів цього продукту.
Також Іран цікавить і співпраця між українськими містами, зокрема вони пропонують встановити побратимські стосунки між Львовом і одним із історичних міст Ірану, попередньо мова йде про Ісфаган або Шираз.

Немає коментарів:

Дописати коментар