пʼятницю, 19 червня 2015 р.

Дмитро Резвой піде шляхами Колумба та свого батька

Львів, хоч і місто сухопутне та розташоване на Великому Європейському вододілі, однак може отримати справжню династію океанічних гребців. Львів’янин Дмитро Резвой має намір у листопаді наступного року вирушити в одиночне плавання через Атлантику. Його проект називається Шляхом Колумба – він стартує з іспанського узбережжя і має намір протягом двох місяців пройти близько 5500 – 6000 кілометрів фінішувавши на острові Барбадос. Про свій намір він оголосив в ході зустрічі із журналістами на якій був і його батько Павло Резвой. Власне успіхи Резвого-старшого, який у 2004 році у віці 52 роки в одиночку перетнув на веслах Атлантику і надихнули Дмитра пройти шляхом Колумба. Що цікаво – океанічною греблею займається і його старший син Теодор, який так само перетинав в одиночку Атлантику. Зараз Павло Резвой допомагатиме своєму сину готуватись до першої трансатлантичної подорожі.
Львівська династія океанічних гребців Дмитро і Павло Резвой. Знимка zaxid.net

Дмитро Резвой розповів, що листопад обрав для старту не випадково, адже саме у цей період в Атлантиці найменше штормів. Зараз він займається будівництвом човна, який матиме довжину 7 метрів 40 сантиметрів та 1 метр 80 сантиметрів завширшки. Човен матиме дві кабіни, одна з яких слугуватиме для вантажу, друга буде для сну та відпочинку. На борт він бере мінімум необхідного обладнання, найважливішим з якого є опріснювач солоної води, сонячні панелі, супутниковий телефон а також їжу сухої заморозки. Водночас загальна вартість такої експедиції складає близько 100 тисяч доларів США. Також на борту буде спеціальне обладнання, яке щохвилини повідомлятиме на супутник координати човна, а при потребі можна буде подати сигнал СОС. Втім Дмитро сподівається, що до цього таки не дійде.
Молодий мандрівник розповів, що перехід через Атлантику є своєрідним першим класом в океанічних переходах, як і його батько він має намір пройти іншими океанами на веслах, у тому числі і через Індійський, що досі вдавалось лише кільком людям.

Немає коментарів:

Дописати коментар