вівторок, 2 червня 2015 р.

Львівським трикутником гасатимуть антикварні автомобілі

12-14 червня траса, яка увійшла в історію автомобільного спорту, як «Львівський трикутник» знову прийматиме перегони автомобілів. Як і в попередні роки тут, майже у центрі міста Львова відбудуться перегони антикварних автомобілів. Загалом до участі у змагання вже зголосилось близько 140 екіпажів з України та з-за кордону – Польщі, Литви та Білорусі – про це розповіли організатори перегонів. Цього року «Львівський трикутник» відзначатиме невеликий ювілей – 85 років про це розповів головний суддя змагань Роман Фернеза: «У вересні 1930 року стартували перші львівські кільцеві перегони, які у 1932 року отримали статус Гран-прі, це те, що зараз називається «Формулою-1»»
Знимка www.fest.lviv.ua

Втім за часів радянської влади змагання не проводились, і лише у 2000 році стараннями клубу любителів ЗАЗ-965, або, як їх ще називають «горбатих запорожців» змагання відродились. Втім минулого року перегони так само не проводили. Звісно, зараз у змаганнях беруть участь власники різноманітних антикварних автомобілів. 
Змагання відбувається неподалік історичного центру міста вулицями, які утворюють своєрідний трикутник, звідки і походить їх назва. Сама траса є доволі складною, адже вулиці вкриті бруківкою, є тут і підйоми, і круті спуски. 
Окрім шоу-перегонів передбачено окремі змагання для вітчизняних ретро-автомобілів, під це визначення попадають автомобілі ЗАЗ-965, також відбудеться змагання за кубок 5-разового чемпіона України з авторалі Василя Ростоцького, спеціальні відзнаки передбачено для жінок-автолюбителів.
Також в рамках фестивалю відбудеться конференція, завданням якої буде створення єдиних засад авторетроруху в Україні.

Немає коментарів:

Дописати коментар